lauantai 9. maaliskuuta 2013

Vastakohtien Manila...

Tässä on hieman vierähtynyt aikaa edellisestä päivityksestä, johtuen kirjoittajan laiskuudesta :)
Manila tuo kaaoksen kaupunki... Kolmen päivän kokemuksen perusteella mielestäni netistä löytyvät kirjoitukset Manilasta ovat" liioiteltuja". Kyllä... liikenne on kaaottista...kyllä.. siellä on paljon köyhiä..kyllä.. liikkuminen vaarallista...Kaikkiin näihin on sanottava, että varmasti pitää olla varovainen kun Manilassa liikkuu, mutta paljon tärkeämpää on se missä liikkuu.

Ensimmäinen kosketus Manilaan lentokentällä oli mielenkiintoinen. Ilma lämmintä ja hieman "paksua", töötit soivat tasaisella tahdilla ja autoja sekä ihmisiä suhaa edes takaisin.

Ensimmäinen matka tehtiin etukäteen hotellista tilatulla kuljetuksella. Kuljettaja esitteli itsensä ja sitten mentiin! Kaistat olivat vain suuntaa antavia ja töötin sekä pitkien valojen vulkutuksella saatiin tietä edessä olevilta autoilta, mopoilta sekä Jeepeililtä.

Matka kesti noin puoli tuntia ja sitten saavuttiin hotellille. Ennen pihalle ajoa kuljettaja pyysi täyttämään lomakkeen jossa oli nimet ja allekirjoitukset. Sitten pääsimme hotellin "portille" jossa auto tarkastettiin vartian ja pommikoiran toimesta. Siitä ajoimme pääoven eteen jossa vielä matkalaukut tarkastettiin pommikoiralla, vartijat katsoivat käsimatkatavarat ja metallinpaljastimen läpi hotelliin.

Sitten maailma muuttui :)






Shop til you drop...
Manilassa on kauppoja jokaisen kukkarolle...ja niitä riittää... Mielenkiintoista on se, että kalliit merkkiliikkeet ja "real leather" kopiotavaraa myyvät liikkee elävät sulassa sovussa, toki omilla alueillaan kauppakeskuksissa. "Shopping guide" Piia Väisänen antaa viisi tähteä Manilan kaupoille :)
Tässä muutama paikka missä tuli kauppoja kierreltyä...
Greenhills Shopping Center, sieltä löytyy koruja, feikkituotteita ja muutama ihan oikeakin kauppa. Hinnoista tinkimällä saa puolet pois.
Glorietta, Greenbelt ja Landmark (Ayala Center Makati), ehdottomasti oma suosikki ostospaikoista. Kolme iso ostoskeskuskusta peräkkäin. Alueella paljon kivoja ruokapaikkoja ja kahviloita.
SM Mall of Asia on isoin Manilan ostoskeskus, josta löytyy mm. luistinrata.


































Greenhills
















SM Mall



































SM mall




































Sunset avenue

Manilassa olisi viettänyt pidemmänkin ajan, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää, paljon nähtävää... Manilan hintataso riippuu paljon missä syöt, liikut ja milllä liikut. Ostoskeskuksissa syöminen ja juominen on edullisempaa kuin Suomessa, mutta ei mitenkään huippu edullista.Taksilla kannattaa liikkua paikasta toiseen, kyyti edullista. Hotellien järjestämiä kuljetuspalveluista joutuu maksamaan kolme kertaa enemmän kuin taksista. Kaupunkina Manila saa myös viisi tähteä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti