keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Boracay....



Hieman on taas kestänyt blogin päivittäminen, nyt viimeinen osa eli Boracay. Saapuminen saarella tapahtui illalla, joten hirveästi maisemista ei nähnyt eikä paljon muutakaan :) Kalibon kentältä oli saatavana eri matkafirmojen kyydityksiä Boracaylle. Matka Caticlaniin tosiaan kesti sen tunnin verran
(kuski ajoi kuin mielipuoli mutkaista tietä pilkkopimeässä). Caticlanista mentiin veneeseen joka vei meidät Boracayn saarelle. Caticlanin "satamassa" piti maksaa satamavero ennenkuin pääset veneeseen. Näitä "veroja" joutuu maksamaan myös lentokentillä Filippiineillä.
Boracayn satamasssa hieman ihmittelimme miten pääsemme hotellille. Ratkaisu löytyi trycyklestä, sillä sitten köröteltiin 4km matka hotellille.....Täytyy sanoa että erittäin mielenkiintoinen kyyti pilkkopimeässä, kun ei tietoa meneekö lähellekkään hotellia. Niin vaan päästiin papparaisen jarruttomalla mopedilla perille hotelliin tai melkein...vielä piti "kipittää" jyrkkä mäki ylös.

Yksi versio vuokrattavista veneistä....

Näkymät hotellin partsilta...













Hotellin pihalta...















































Aamulla heti herättyä katsomaan miltä Boracay näytti... Ja samalta se näytti kuin kuvissa.Vesi ihanan turkoosia ja hiekka ihanan ihanan pehmeää...Aurinko myös ihanan
lämmin ja polttava eli ensimmäisenä päivänä poltimme nahkamme...seuraavat päivät saikin etsiä varjoisia paikkoja :)

















 White Beach...





















White Beach...















Ja White Beach...

 














 Auringonpolttamaa ihoa...















Selviytymispaketti :)


Boracay ei ole mikään rauhallinen lomakeidas, varsinkaan White Beachin alue. Sieltä löytyy tosi paljon ravintoloita ja baareja. Pikkukojuja joissa myydään koruja, aurinkolaseja ja paljon kaikkea ei tarpeellista roinaa :) Paikassa on myös "ikävä" puolensa, siellä on paljon kaupustelijoita jotka myyvät veneretkiä, skootteriajeluita ja muita vesiaktiviteetteja special price only for you.....Syöminen ja juominen on edullista saarella, mutta jos haluat käydä vähän tasokkaammassa paikassa niin hinnatkin ovat korkeammat, mutta silti paljon edullisempaa kuin Suomessa. Ruoka oli todella hyvää ( muukin kuin pitsa :)) Drinksut ja oluet tosi tosi edullisia ja makukin kohdallaan :)
Paikkalliset ihmiset olivat ystävällisiä, lukuunottamatta muutamaa ravintolaa. Saarella voi liikkua turvallisin mielin illallakin.
Tekemistä saarella riittää. Kannattaa vuokrata vene, sillä pääsee näkemään saaren tosi hyvin eikä veneilyn hintakaan päätä huimaa. Neljän tunnin matka omalla venellä maksoi n.45 euroa. Vene pysähtyy eri paikkoihin ympäri saarta ja matkan aikana pääsee myös snorklaamaan.
Hotelli kannattaa ottaa rannalta tai läheltä rantaa, koska rannoilla ei ole suihkuja. Itse aineskin kaipasin suihkua meressä uinnin jälkeen.
Matkaguide antaa Boracaylle myös viisi tähteä...


Paikallisasutusta hotellin vieressä...

Olisipa noita omalla takapihalla :)

Liikennettä ja sähkövirityksiä paikkalliseen tapaan...

Boracayn r-kioski...















Puca Beach

Samalta rannalta...


Jäätelöauto...tässä on jo mukana yrittäjähenkeä...















Joku paikallinen hiippari... ihme porukkaa siellä liikkuu ;)
















Blogin kirjoittaja...
Näihin kuviin...näihin tunnelmiin....

2 kommenttia:

  1. Oi mitä maisemia, vaikuttaa olleen aika ihana reissu :) !!

    Olisitte tuoneet lämpöä vähän tullessanne.. Mä olen kypsä tähän ikitalveen.

    Terkkuja muutenkin!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se ihana reissu ( poislukien pienet palovammat :)) Voi kun oisinkin saanu vähän lämmintä mukaan, meinaan pihalle tässä lähdettävä Elviksen kanssa seisoskelee.

      Sinne päin terkkuja myös ja Maijalle kans :)

      Poista